Počet produktov v košíku:
0
Prejsť do košíka

Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.

Odborník na výživu Bajer: Bryndza je naša superpotravina

Ahojte priatelia

Boris Bajer je odborník na výživu. Vyštudoval všeobecné lekárstvo, je fyziológ aj patofyzilóg. Možno vás takýto hosť v Klímapodcaste prekvapí, ale to, čo jeme, s klímou veľmi súvisí.

Prejdeme vegetariánstvo aj vegánstvo, kedy s nimi začať a na čo si dať pozor, aby boli zdravé. Rozprávame sa o tom, ako vyhadzovať čo najmenej jedla a či sú mrazené potraviny nezdravé, alebo je to mýtus. A či aj u nás platí, že obezita je skôr problémom chudobných ľudí a ak áno, ako sa dá jesť zdravo aj za málo peňazí.

Preberáme lokálne potraviny aj slovenské superpotraviny, aj to, ktoré bio sa oplatí kupovať naozaj bio a ako sa zbaviť postrekov, ktoré sú na ovocí či zelenine.

Čo robiť, keď máte chuť na sladkosti, ale chcete zdravšiu alternatívu ako napolitánky z obchodu?

Čo spôsobuje nadmerné jedenie mäsa?

A samozrejme sme nemohli obísť ani jedlo budúcnosti. Bude to hmyz, riasy alebo umelé mäso? Alebo všetko, čo je dobré a máme to jesť, nám už dala príroda?

Na boj s klimatickou zmenou budeme musieť byť fit aj psychicky. Ako jedlo vplýva na našu odolnosť a náladu a čo jesť, aby sme si v tomto smere pomohli?

Na všetky tieto otázky odpovedá Kataríne Kozinkovej v šiestej epizóde tretej série Klímapodcastu denníka SME jej hosť Boris Bajer.

Link na jeho podcast:

https://podcasts.apple.com/sk/podcast/kl%C3%ADmapodcast/id1539178415?i=1000547608951

Produkty v akcií

Toporecká ovčia bryndza 200g
za 200g
3.99 €
Zdieľaj:
Košík je prázdny
No data was found