Ahojte
Dnes som mal česť porozprávať sa s zaujímavým človekom, ktorý sa zaoberá prevenciou rakoviny.
RNDr. Andrej Gajdoš, CSc.
genetická toxikológia a prevencia rakoviny
Odborný prispievateľ redakcie ZDRAVIE.sk. RNDr. Andrej Gajdoš, CSc. je špecialista hygienickej služby a vedúci poradne zdravia „Genetická toxikológia pre prevenciu rakoviny“. Už 32 rokov vyšetruje chromozomálne poškodenia a rizikové anamnézy u ľudí vystavených riziku vzniku rakoviny z faktorov životného, pracovného prostredia a životosprávy. Z vyšetrení viac ako 8000 osôb čerpá poznatky pre životosprávnu prevenciu rakoviny. Hodnotí u ľudí genotoxické vplyvy komplexu faktorov ako sú: slnečné a RTG žiarenie, lieky, chemikálie, cudzorodé látky, výživa, pohyb, obezita, chronické choroby, infekcie, spánok a vyčerpanosť, chronický stres, neuróza a riziká pracovného či životného prostredia, dedičnosť a pod. na onkogenézu.
Tu je link na jeho článok, v ktorom spomína benefity salašníckej bryndze. Zaujímavé čítanie!
https://www.zdravie.sk/clanok/54367/slovenska-bryndza-ako-jednotka-v-zdravej-vyzive