Počet produktov v košíku:
0
Prejsť do košíka

Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.

Davídkov najlepší guláš

90 minút
Stredná náročnosť

Postup

1)

Cibuľu nakrájajte na jemno. V hrnci rozohrejte masť a restujte na ňom cibuľku do zlata.

2)

Mäso nakrájajte na kocky zhruba 2 x 2 cm. Akonáhle je cibuľka zlatá, pridajte mäso a zatiahnite ho zo všetkých strán. Nasypte korenie Divočina a Šťavnatá roštenka a orestujte. Podlejte trochu vody a duste do polomäkka.

3)

Keď je mäso čiastočne mäkké, nasypte Papriku lahôdkovú aj údenú a soľ. Pridajte lekvár, rozpučte cesnak. Majoránku pošúchajte v dlaniach a tiež nasypte. Duste ďalej, kým nebude mäso úplne mäkké.

4)

Teraz je na rade Davídkovo špeciálne zahustenie. Naberte 1 naberačku hotového mäsa do vyššej nádoby, rozmixujte tyčovým mixérom úplne na jemno a dajte späť do guláša. Premiešajte a ešte zhruba 10 minút povarte.

5)

TIP: Podávajte s domácimi chrenovými knedlíkami alebo na tanier nastrúhajte čerstvý chren.

Použite naše ingrediencie

No data was found
hovädzí guláaš

Ingrediencie

1,5 kg Hovädzie mäso (krk alebo kližka)
3-5 ks Cubuľa
3 pol. lyžice Masť
1 čaj. lyžička Korenie divočina
0,5 čaj. lyžičky Korenie šťavnatá roštenka
2 pol. lyžice Korenie paprika slovenská lahôdková
1 pol. lyžica Korenie paprika údená
2 lyžice Slivkový lekvár
1 pol. lyžica Korenie majoránka
3 strúčky Cesnak
podľa chuti Morská soľ
Košík je prázdny
No data was found