Počet produktov v košíku:
0
Prejsť do košíka

Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.

Vegan tekvicová polievka

čas prípravy 30 min. príprava 20 minut Varenie
Nízka náročnosť

Postup

1)

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu a petržlen ošúpte a na hrubo nastrúhajte. Tekvicu umyte, vydlabte dužinu a nakrájajte na rovnako veľké kocky.

2)

Vo veľkom hrnci rozpáľte olej a na ňom osmažte cibuľu do zlata. Potom pridajte koreňovú zeleninu a taktiež ju nechajte osmažiť. Zeleninu pri smažení osoľte, aby pustila šťavu, ktorá potom bude tvoriť lepšiu chuť polievky.

3)

Do hrnca pridajte tekvicu, bylinky, osoľte, okoreňte a zalejte vývarom. Premiešajte a nechajte variť, pokiaľ tekvica nebude mäkká.

4)

Potom polievku odstavte zo šporáku a rozmixujte na hladký krém. V prípade, že je moc hustý, narieďte ho podľa potreby vodou, alebo vývarom. Dochuťte podľa vašich preferencií soľou a korením.

5)

Podávajte polievku s zľahka osmaženými tekvicovými semiačkami, tekvicovým, alebo olivovým olejom, a v prípade neveganskej verzie, môžete pridať aj lyžicu kyslej smotany. Dobrú chuť!

Použite naše ingrediencie

tekvica
Tekvica maslová
za kg
2.49 €
vegan tekvicova polievka

Ingrediencie

1ks Cibuľa
1ks Tekvica
1ks Petržlen
1,5 lyžičky Rozmarín
1,5 lyžičky Tymian
1L Zeleninový vývar
1-2 lyžice Olivový olej
2ks Mrkva
Košík je prázdny
No data was found