Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.
Vegan tekvicová polievka
čas prípravy 30 min. príprava 20 minut Varenie
Nízka náročnosť
Postup
1)
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu a petržlen ošúpte a na hrubo nastrúhajte. Tekvicu umyte, vydlabte dužinu a nakrájajte na rovnako veľké kocky.
2)
Vo veľkom hrnci rozpáľte olej a na ňom osmažte cibuľu do zlata. Potom pridajte koreňovú zeleninu a taktiež ju nechajte osmažiť. Zeleninu pri smažení osoľte, aby pustila šťavu, ktorá potom bude tvoriť lepšiu chuť polievky.
3)
Do hrnca pridajte tekvicu, bylinky, osoľte, okoreňte a zalejte vývarom. Premiešajte a nechajte variť, pokiaľ tekvica nebude mäkká.
4)
Potom polievku odstavte zo šporáku a rozmixujte na hladký krém. V prípade, že je moc hustý, narieďte ho podľa potreby vodou, alebo vývarom. Dochuťte podľa vašich preferencií soľou a korením.
5)
Podávajte polievku s zľahka osmaženými tekvicovými semiačkami, tekvicovým, alebo olivovým olejom, a v prípade neveganskej verzie, môžete pridať aj lyžicu kyslej smotany.
Dobrú chuť!