Počet produktov v košíku:
0
Prejsť do košíka

Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.

Jelenie stehno na smotane

120
Stredná náročnosť

Postup

1)

Mäso očistite od blán, posoľte, votrite doňho korenie Zverina, a dajte do pekáča. Cibuľu nakrájajte nahrubo, nasypte ju na mäso, zalejte bielym vínom, priklopte vrchnákom, a dajte do chladu. Minimálne na 1 deň

2)

Mäso vytiahnite z nálevu. Na horúcej panvici mäso prudko zatiahnite zo všetkých strán a vložte späť do pekáča.

3)

Slaninu nakrájajte na kocky a opražte ju v hrnci. Pridajte cibuľu s mrkvou, horčicou, korením Sviečková & Na smotane a na štvrtiny nakrájaný citrón. Prilejte 200 ml vody a priveďte k varu.

4)

Všetko nalejte na mäso v pekáči, prikryte vrchnákom a dajte na 90 minút do vyhriatej rúry na teplotu 180 stupňov.

5)

Keď je mäso mäkké vytiahnite ho z rúry a dajte odpočinúť. Zeleninu prelejte späť do hrnca a citrón z neho vytiahnite.

6)

Pridajte obe smotany a všetko do hladka rozmixujte tyčovým mixérom.

7)

Dochuťte soľou, citrónovou šťavou prípadne doslaďte cukrom a nechajte 15 minút odpočinúť.

8)

Mäso nakrájajte na tenké plátky, dajte na tanier, a podávajte s omáčkou a žemľovými alebo karlovarskými knedličkami.

Použite naše ingrediencie

jelenie zadne
Jelenie zadné
za 1kg
jelenie predne
Jelenie predné
za 1kg
10.99 €

Ingrediencie

1kg jelenieho stehna alebo jelenieho krku
4ks väčšie cibule
1ks väčšia mrkva
2PL plnotučnej horčice
2ks citróny
1dcl bieleho vína
kúsok slaniny
250ml šľahačkovej smotany
500ml kyslej smotany
1 lyžička zmesi Zverina
1lyžica zmesi Sviečková & Na smotane soľ
cukor na dochutenie
Košík je prázdny
No data was found