Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.
Slaninu nakrájajte na malé kocky. Mrkvu a cesnak očistite a nakrájajte na tenké kolieska. Cibuľu olúpte a nakrájajte na drobno. Mäso si nakrájajte na väčšie kocky.
V rozpálenom liatinovom hrnci na oleji osmahnite slaninku. Keď bude pekne opečená, pridajte cibuľu, ktorú necháte upiecť do sklovita. Potom pridajte mrkvu a osmahnite. V poslednej fáze pridajte na minútku cesnak. Všetko potom z hrnca vyberte do misky.
Kocky mäsa obaľte v hladkej múke zmiešané s čiernym korením, bude to slúžiť ako jediné zahustenie, tak si dajte záležať. Kocku po kocke potom pečte v hrnci na oleji, zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo a múka zozlatla. Musíte to robiť postupne, pretože keby sa robilo mäso celé dohromady, skôr by sa dusilo a to my nechceme.
Keď máte všetko mäso opečené, vráťte do hrnca späť mäso aj zeleninu. Pridajte pretlak, korenie, zalejte vínom a vývarom (pokiaľ nemáte dostatočne veľký hrniec, dá sa vývar prilievať postupne behom varenia), osoľte a premiešajte. Zakryjte prikrývkou a dajte do vyhriatej rúry na 160 °C. Pečte minimálne 2,5 hodiny, kľudne aj dlhšie, mäso sa musí úplne rozpadať.
Po "upečení" vyberte bobkový list, pridajte maslo, ktoré omáčku krásne zjemní a trošičku ešte zahustí a môžete servírovať.
PS.: Môžete ešte pridať na masle osmahnuté šampióny a šalotky, to všetko v celku orestované do chrumkava, na 20 minút pridané do hrnca a pečené spolu so zbytkom. Podávať sa môže s pučenými alebo gratinovanými zemiakmi či len tak s pečivom. Dobrú chuť! Stojí to za to. :)