Počet produktov v košíku:
0
Prejsť do košíka

Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.

Babičkina sviečková

20 min. príprava 2 hodiny varenie omáčky
Stredná náročnosť

Postup

1)

Mäso zbavte blán a prebytočného tuku. Slaninu nakrájajte na asi centimetrové plátky, prešpikujte ňou mäso. Mäso posoľte hrsťou soli a votrite do neho korenie TYMIÁN. Koreňovú zeleninu očistite a nakrájajte asi na centimetrové kocky. Citrón narežte na štvrtinky.

2)

Cibuľu nasekajte na hrubo, dajte do pekáča a premiešajte so zeleninou. Mäso vložte do pekáča, prekryte zeleninou a nechajte odležať najlepšie do druhého dňa.

3)

Rozpáľte panvicu, mäso prudko zatiahnite zo všetkých strán a odložte bokom na na tanier.

4)

Medzi časom v hrnci na kúsku masla začnite restovať zeleninu a cibuľu do zlata. Potom pridajte ocot, citróny, cukor, horčicu, korenie a soľ.

5)

Mäso vložte do hrnca k zelenine, prilejte vývar alebo vodu, tak aby bolo mäso ponorené. Duste pokiaľ nie je mäso mäkké a občas podlievajte.

6)

Keď je mäso mäkké, odložte ho bokom a držte v teple. Citróny a korenie vytiahnite a zeleninu prepasírujte cez jemné síto. Smotanu na šľahanie zmiešajte s múkou a mliekom a vmiešajte ju do omáčky.

7)

Omáčku priveďte k varu, chvíľu ju ešte varte, vypnite a nechajte ešte niekoľko minút odstáť. Dochuťte do sladko-kyslej chuti (cukor, citrón, soľ, worchester). Znova 5 minút povarte a omáčku vypnite.

8)

Mäso nakrájajte na tenké plátky a podávajte s omáčkou, plátkom citrónu so smotanou, brusnicovou marmeládou a žemľovou knedľou.

Použite naše ingrediencie

No data was found
babickina svieckova recept

Ingrediencie

1,5kg Hovädzie zadné
5ks Mrkva
2ks cibuľa
2ks Peržlen
1/4 Zeler
1 ČL Nove korenie celé
1/2ČL Čierne korenie celé
5ks Bobkový list
2PL Plnotučná horčica
3PL Ocot
250ml Smotana na šlahanie
250ml Kyslá smotana
Mlieko
Maslo
2PL Hladka múka
2ks Citróny
1PL Worchestru
Slanina
Morská soľ
Košík je prázdny
No data was found