Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.
1. Cibuľu nasekajte nadrobno, zmiešajte s mletým mäsom, korením, sódou bikarbónou, 3 lyžicami vody. Dobre rukami premiešajte a dajte aspoň na 2 hodiny odpočinúť.
2. Cibuľu olúpte, rozpolte, nasekajte na jemné plátky a v miske ju rozdrobte na jemno. Posoľte, pokvapkajte citrónom, olivovým olejom, pridajte štipku korenia Balkánska čubrica, lyžičku plnotučnej horčice. Všetko dobre premiešajte a nechajte odpočinúť.
3. Rozpáľte panvicu. Z mäsa si vytvorte valčeky, dobre ich v rukách spracujte a vytlačte z nich vzduch, nech sa vám pri grilovaní nerozsypú. Potrite ich slnečnicovým olejom, dajte na panvicu a z oboch strán ich pečte asi po 5 minút. Potom vyberte a nechajte 10 minút odpočinúť v rozpustenom masle.
Podávajte na tanieroch s cibuľovým šalátom, zemiakmi omastenými maslom a nasekanou pažítkou. Toto je tá najoriginálnejšia balkánska špecialita v mojej modernejšej úprave s tradičnou prílohou. Jahňacím mäsom docielite naozaj autentickú chuť. Pre lacnejšiu variantu môžete jahňacie mäso vynechať, ale nieje to úplne ono. Dobrú chuť.