Počet produktov v košíku:
0
Prejsť do košíka

Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.

Čevabčiči s cibuľovým šalátom

čas prípravy 10 min. príprava 6 minut grilovanie 10 minut odpočívanie mäsa
Stredná náročnosť

Postup

1)

1. Cibuľu nasekajte nadrobno, zmiešajte s mletým mäsom, korením, sódou bikarbónou, 3 lyžicami vody. Dobre rukami premiešajte a dajte aspoň na 2 hodiny odpočinúť.

2)

2. Cibuľu olúpte, rozpolte, nasekajte na jemné plátky a v miske ju rozdrobte na jemno. Posoľte, pokvapkajte citrónom, olivovým olejom, pridajte štipku korenia Balkánska čubrica, lyžičku plnotučnej horčice. Všetko dobre premiešajte a nechajte odpočinúť.

3)

3. Rozpáľte panvicu. Z mäsa si vytvorte valčeky, dobre ich v rukách spracujte a vytlačte z nich vzduch, nech sa vám pri grilovaní nerozsypú. Potrite ich slnečnicovým olejom, dajte na panvicu a z oboch strán ich pečte asi po 5 minút. Potom vyberte a nechajte 10 minút odpočinúť v rozpustenom masle.

4)

Podávajte na tanieroch s cibuľovým šalátom, zemiakmi omastenými maslom a nasekanou pažítkou. Toto je tá najoriginálnejšia balkánska špecialita v mojej modernejšej úprave s tradičnou prílohou. Jahňacím mäsom docielite naozaj autentickú chuť. Pre lacnejšiu variantu môžete jahňacie mäso vynechať, ale nieje to úplne ono. Dobrú chuť.

Použite naše ingrediencie

cerstve jahnacie mäso
Jahňacie mäso čerstvé
za 1kg
11.9 €
cevapčiči

Ingrediencie

500g Jahňacie mäso
500g Hovädzie mäso
3ks Cibuľa
2 lyžičky Korenie Valach
2ks Cesnák
podľa chuti Morská soľ
podľa chuti Olivový olej
1ks Citrón
podľa chuti Plnotučná horčica
1 lyžička Sóda bikarbóna
Košík je prázdny
No data was found