Máte otázky? Volajte 052 23 88 710 | 0902 903 903 | Píšte na: info@tis.sk

Produkty / Jogurty z kravského mlieka

Zdravý jogurt, dozrieva priamo v skle, je vyrobený tradičným spôsobom, z mlieka nadojeného na našej farme.

Prečo vyrábame jogurty?

Naše deti majú radi jogurty a máme známych, ktorý sú intolerantní na laktózu.  Hľadal som teda v obchodoch jogurt vyrobený tradičným spôsobom.  Zrením plnotučného mlieka za pomoci jogurtových kultúr, s pridaním sušeného mlieka pre zlepšenie hustoty jogurtu. Musím povedať, že je ťažké a časovo náročné nájsť jogurt s takými parametrami, teda jogurt prekyslený tak, že v ňom je minimum laktózy (prirodzene ju spotrebujú jogurtové kultúry), prípadne nie je zahustený inými zahusťovadlami ako je sušené mlieko. Tiež prídavne ochucujúce komponenty majú často farbivá a konzervanty.  Po tejto skúsenosti som sa rozhodol, že si ich vyrobíme sami, tradičným spôsobom, nájdeme výrobco ochucujúcich komponentov, ktorý to dokáže robiť dobre a bez chemikých prísad.  Bola to naozaj výzva a musím povedať, že sme sa skoro rok a pol trápili, aby sme celú výrobu takto skompletovali a mohli povedať, že máme tradičný jogurt spolu s ochucovacími zložkami bez konzervantov. Náš toporecký jogurt predávame v skle pretože chceme byť zodpovední a čo najmenej zaťažovať životné prostredie. Vratné fľaše, v ktorých sú naše jogurty sú stabilné, neodovzdávajú výrobku žiadné chute a pachy, pri prevoze udržiavajú teplotu a samozrejme sú 100% vratné v našichobchodoch a tiež recyklovateľné. Po dvoch rokoch tvrdej práce, chýb a omylov sme prišli na to aké kultúry používať, aký výrobný postup zvoliť, aby bol jogurt hustý a vydržal stanovené dobu spotreby. Dnes môžem povedať, že naše jogurty sú tradičné, čerstvé a zdraviu prospešné.

Na výrobu naších bielych a ochutených jogurtov používame vybrané kvalitné pôvodné československé mliekarenské jogurtové kultúry, ktoré sú určené na aplikáciu priamo do výrobníkov počas spracovávania mlieka. V spojení s naším čerstvým mliečkom nadojeným na našej farme, tak jogurt získava príjemnú lahodnú chuť, ktorej po prvom ochutnaní málokto odolá. Biely jogurt, s láskou plníme a fermentujeme pomaly.  Až 24 hodín jogurtové kultúry pri kontrolovanej teplote spracovávajú čerstvé pasterizované mliečko na jogurtovú masu a papajú laktózu. Keď ju celú spotrebujú je jogurtová masa správne okyslená a máme pravý kyslomliečný výrobok. Táto jogurtová masa predstavuje vyváženú kombináciu živín a laktobacilusových a bifidusových kultúr nevyhnutných pre plnohodnotnú výživu človeka. Probiotiká nachádzajúce sa v mliečnej zložke sú súčasťou zdravého života a zároveň predstavujú prevenciu pred rôznymi ochoreniami, pretože abohacujú a posilňujú žaludočnú mikroflóru.

Zloženie: kravské mlieko, plnotučné, pasterizované, jogurtová kultúra, sušené kravské mlieko, tuk min 4 % hm.

Jahodovú, čučoriedkovú, vanilkovú a čokoladovú príchuť nám vyrábajú odborníci s Láskou a bez chemických prísad a konzervantov v Prešove a javorový sirup je priamo z krajiny javorového listu.  Sladké príchute, ktoré po prekyslení, vyzretí a vychladení jogurtovej masy dodávame do jogurtov, sa vám stretnú na jazýčku s kyslo-mliečnou jogurtovou masou - a vytvoria nebíčko v papuľke.