Príbeh farmy Toporec

Naša maličká farma sa nachádza na Hornom Spiši v dedine Toporec. Vyrábame a dodávame svojím zákazníkom potraviny, ktoré by sme si aj my sami kúpili. V našej mini mliekarni vyrábame nepasterizované syry a bryndzu len z ovčieho mlieka. Podľa tradičnej receptúry, s pomocou nového technologického vybavenia, pri dodržiavaní prísnych hygienických pravidiel. Toporecké syry sú miestna špecialita, zabudnutá v archívoch, ktorú sme našli a oživili. Sú výnimočné vďaka prídavkom kyslomliečnych kultúr, ktoré si sami vyrábame v našej liekarni. Zaoberáme sa tiež pestovaním kapusty ako obľúbeného jedla Slovákov. Kapustu pestujeme v Toporci a tradičným výrobným procesom, ktorý je známy od našich starých materí, vyrábame pravú, domácu kvasenú kapustu. Nezabúdajme na svätú pravdu: “Ak nepoznáte človeka, ktorý potraviny vypestoval a vyrobil, neviete čo jete!“ Dnes vo svete globalizácie, supermarketov a super cenových akcií to platí stonásobne.“ použitie tradičných technológií, bez pasterizácie mlieka produkty vyrobené len z vlastných surovín vysoký podiel ručnej práce pri výrobe syra a kapusty

Príbeh firmy TIS

No data was found