Začiatok firmy datujeme na 19.12.1993, kedy Ľuboš a Rastislav Regecovci podpísali spoločenskú zmluvu. 15.3.1994 firmu TIS zapísali do obchodného registra. Začali sme obchodom s ovocím a zeleninou. Získavali sme si priazeň zákazníkov tak v maloobchode ako i vo veľkoobchode. Prelom nastal v roku 2011 keď sme sa rozhodli pestovať zeleninu, zemiaky a vyrábať kvasenú kapustu. Začali sme rozvíjať hospodárstvo v Toporci. So zámerom vyrábať POTRAVINY, KTORÉ BY SME SAMI CHCELI JESŤ!
Tak sme rozbehli výrobu ovčích syrov a a pravej nepasterizovanej ovčej bryndze. Aby sme mali dostatok ovčieho mlieka museli sme zrekonštruovať ovčín a technológiu krmenia a dojenia z dôrazom na kvalitu mlieka. Nastal ďalší problém, čo vyrábať v mliekarni keď ovce prestanú v októbri dojiť. Kúpili sme kravy na mlieko a začali výrobu parených syrov - nití, syrových vankúšikov a zrejúcich syrov.
Oprášili sme i výrobu Tatranského cihlového syra, ktorého výroba bežala v Toporeckej mliekarni podľa dostupných zdrojov pravdepodobne v rokoch 1900 - 1932. Tento syr z Toporca vyvážali až do Prahy. Dnes podľa dostupnej receptúry je Tatranský cihlový syr - vhodný na vyprážanie, grilovanie a strúhanie. Jeho chuť je jedinečná a môže nahradiť syr známy ako Halloumi.
V sezóne kvasenia kyslej kapusty zbierame z poľa Toporecnú kapustu, ktorú krájame pre nadšencov domáceho kvasenia a tiež sami spracovávame na Dedovú Toporeckú kvasenú kapustu. Táto si pomaly získava priazeň zákazníkov, ktorý chcú zdraviu prospešné potraviny bez konzervantov a umelých prísad.
K tomu vždy pridávane do predaja zemiaky pestované tradične na maštaľnom hnoji v najlepšej oblasti na pestovanie zemiakov Spiši. Naše zemiaky získali ocenenie za kvalitu Spišské zemiaky, ktoré pravidelne udeľuje záujmové združenie s rovnakým názvom.
V roku 2022 sme dobudovali malý bitúnok s rozrábkarňou mäsa. Regionálnu produkciu hovädzieho, ovčieho a jelenieho mäsa dodávame do našich predajní a tiež do miestnych hotelov a reštaurácii