Blog / Grilujte syry ako profesionál
Zásadný moment pred grilovaním prichádza už v obchode počas nákupu. Vyberajte si syry, ktorých štruktúra je pevnejšia, ako u syrov obyčajných a mali by vydržať vyššie teploty, výhodou môžu byť aj rôzne ochutenia.
Slowenska v Starom Smokovci https://www.slowenska.skViete, ako správne grilovať syr? A ktorý je na gril najlepší?
Správny výber
Zásadný moment pred grilovaním prichádza už v obchode počas nákupu. Vyberajte si syry, ktorých štruktúra by mala byť pevnejšia, ako u syrov obyčajných a mali by vydržať vyššie teploty, výhodou môžu byť aj rôzne ochutenia.
Aký syr môže na gril?
Aj keď sú u nás stále najpopulárnejšie hermelíny alebo syry typu camembert s ušľachtilou plesňou na povrchu, najlepšie znáša žiar grilu pôvodom cyperský syr Halloumi. Svetlo biely syr, ktorý "vŕzga medzi zubami", vydrží veľké teploty a na jeho povrchu bude krásne poznať tmavo hnedé prúžky grilovacej mriežky. Nemusí sa teda baliť.
Aby bol grilovaný syr dokonalý
Syry včas vyberte z chladničky. Pred grilovaním tak získajú izbovú teplotu, lepšie sa vyrovnajú s teplotným šokom a ugrilujú sa rovnomerne.
Potrite syr trochou olivového oleja. Ako stvorené sú pre grilované syry rôzne ochutené oleje.
Zhruba centimetrové plátky budú hotové za 8 minút z každej strany.
Prílohu pojmite ľahko. Pripravte listový šalát a ovocné omáčky z brusníc, ríbezlí alebo fíg.
Ten ,,náš HALLOUMI,, , kravský syr na GRIL nájdete teraz v predajniach OZ Družba a Rozvoj v super cene 9,90 €/kg z pôvodných 12,90 €/kg.
Výborne chutí aj ako vyprážaný syr. Presvedčte sa sami...
Tento syr servírujú v reštauráciach
Pinus v Demänovej https://demanovarezort.sk/restauracia-pinus/
Slowenska v Starom Smokovci https://www.slowenska.sk