Máte otázky? Volajte 052 23 88 710 | 0902 903 903 | Píšte na: info@tis.sk

Blog / Grilujte syry ako profesionál

Zásadný moment pred grilovaním prichádza už v obchode počas nákupu. Vyberajte si syry, ktorých štruktúra je pevnejšia, ako u syrov obyčajných a mali by vydržať vyššie teploty, výhodou môžu byť aj rôzne ochutenia. 

Slowenska v Starom Smokovci https://www.slowenska.skViete, ako správne grilovať syr? A ktorý je na gril najlepší? 

Správny výber

Zásadný moment pred grilovaním prichádza už v obchode počas nákupu. Vyberajte si syry, ktorých štruktúra by mala byť pevnejšia, ako u syrov obyčajných a mali by vydržať vyššie teploty, výhodou môžu byť aj rôzne ochutenia. 

 

Aký syr môže na gril?

Aj keď sú u nás stále najpopulárnejšie hermelíny alebo syry typu camembert s ušľachtilou plesňou na povrchu, najlepšie znáša žiar grilu pôvodom cyperský syr Halloumi. Svetlo biely syr, ktorý "vŕzga medzi zubami",  vydrží veľké teploty a na jeho povrchu bude krásne poznať tmavo hnedé prúžky grilovacej mriežky. Nemusí sa teda baliť. 

Aby bol grilovaný syr dokonalý

Syry včas vyberte z chladničky. Pred grilovaním tak získajú izbovú teplotu, lepšie sa vyrovnajú s teplotným šokom a ugrilujú sa rovnomerne.

Potrite syr trochou olivového oleja. Ako stvorené sú pre grilované syry rôzne ochutené oleje.

Zhruba centimetrové plátky budú hotové za 8 minút z každej strany.

Prílohu pojmite ľahko. Pripravte listový šalát a ovocné omáčky z brusníc, ríbezlí alebo fíg. 

 

Ten ,,náš HALLOUMI,, , kravský syr na GRIL nájdete teraz v predajniach OZ Družba a Rozvoj v super cene 9,90 €/kg z pôvodných 12,90 €/kg.

Výborne chutí aj ako vyprážaný syr. Presvedčte sa sami...

Tento syr servírujú v reštauráciach 

Pinus v Demänovej https://demanovarezort.sk/restauracia-pinus/

Slowenska v Starom Smokovci https://www.slowenska.sk