Zatiaľ možné iba vyzdvihnutie na predajni Družba alebo priamo u nás na farme.
Mäso zbavte blán a prebytočného tuku. Slaninu nakrájajte na asi centimetrové plátky, prešpikujte ňou mäso. Mäso posoľte hrsťou soli a votrite do neho korenie TYMIÁN. Koreňovú zeleninu očistite a nakrájajte asi na centimetrové kocky. Citrón narežte na štvrtinky.
Cibuľu nasekajte na hrubo, dajte do pekáča a premiešajte so zeleninou. Mäso vložte do pekáča, prekryte zeleninou a nechajte odležať najlepšie do druhého dňa.
Rozpáľte panvicu, mäso prudko zatiahnite zo všetkých strán a odložte bokom na na tanier.
Medzi časom v hrnci na kúsku masla začnite restovať zeleninu a cibuľu do zlata. Potom pridajte ocot, citróny, cukor, horčicu, korenie a soľ.
Mäso vložte do hrnca k zelenine, prilejte vývar alebo vodu, tak aby bolo mäso ponorené. Duste pokiaľ nie je mäso mäkké a občas podlievajte.
Keď je mäso mäkké, odložte ho bokom a držte v teple. Citróny a korenie vytiahnite a zeleninu prepasírujte cez jemné síto. Smotanu na šľahanie zmiešajte s múkou a mliekom a vmiešajte ju do omáčky.
Omáčku priveďte k varu, chvíľu ju ešte varte, vypnite a nechajte ešte niekoľko minút odstáť. Dochuťte do sladko-kyslej chuti (cukor, citrón, soľ, worchester). Znova 5 minút povarte a omáčku vypnite.
Mäso nakrájajte na tenké plátky a podávajte s omáčkou, plátkom citrónu so smotanou, brusnicovou marmeládou a knedľou.